Δωδώνη

Date : Μάρτιος 21, 2016
Δωδώνη

Inviromental design για το κατάστημα Δωδώνη στην πόλη μας. Εφαρμογή στον τοίχο και στο ταβάνι. Flashback στο 2006! …

Αρχικά το σχέδιο

SXEDIA2

Και η εφαρμογή.

WALL2

 

 

 


Homer Case Study

Date : Μάρτιος 19, 2016
Homer Case Study

Το Homer στεγάζεται σε μία μονοκατοικία με αυλή και είναι bar-restaurant. Το όνομά του το πήρε από τον αρχαίο ποιητή Όμηρο. Η σύγχρονη έρευνα, και ειδικότερα όσοι δέχονται ότι ο Όμηρος μπορεί να θεωρηθεί πραγματικό πρόσωπο, τοποθετεί τη ζωή του στον 8ο αι. π.Χ. Ανατρέξαμε στην γραμματογραφή εκείνης της εποχής και σχεδιάσαμε τα κεφαλαία στοιχεία μιας νέας ελληνικής αλφαβήτου (Α-Ω) σε ύφος αρχαϊκό. Αυτή τη σειρά την ονομάσαμε “Βουστροφηδόν”. Την περίοδο που τοποθετούν τον Όμηρο οι λέξεις στην Ελληνική Γραφή γράφονταν σε γραμμές από αριστερά προς δεξιά και βουστροφηδόν. Δηλαδή η πρώτη γραμμή άρχιζε από αριστερά προς δεξιά και στην επόμενη γραμμή από δεξιά προς αριστερά κλπ.

Με βάση αυτή τη γραμματογραφή αρχίσαμε να σχεδιάζουμε χαρακτήρες για τo restaurant Homer. Χαρακτήρες με το σχεδιαστικό ύφος μιας αρχαϊκής μορφής που αντιπροσωπεύουν τις λέξεις: οικία, άνθρωπος, κοινότητα, φυσικό περιβάλλον και σερβίτσιο. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν τα χαρακτηριστικά, την τοποθεσία και τη φιλοσοφία της επιχείρησης. Καταλήξαμε στους παρακάτω συμβολισμούς κι έτσι ολοκληρώθηκε το λογότυπο του Homer.

 

BOUSTROFIDON

 

Homer_concept

 


Ελλοίνων

Date : Μάρτιος 16, 2016
Ελλοίνων

Αγαπάμε τα χειροποίητα. Γι`αυτό πριν λίγα χρόνια κατασκευάσαμε χειροποίητα τις ταμπέλες του “Ελλοίνων” -ένα wine bar με Ελληνική λίστα κρασιών- με την τεχνική του στένσιλ.

1

4

5

eloinon

eloinon_d


Breathe, close your eyes and fly

Date : Μάρτιος 15, 2016

Το πρώτο ολοκληρωμένο -1 λεπτού- video που κατασκευάσαμε με την την τεχνκή του stop motion animation στα πλαίσια του workshop κινούμενης εικόνας του Exile Room – Αθήνα – Feb. 2016. Concept-Creation Virginia Barakou/UPMESS.
“Αφιερωμένο σε όλους, όσοι βρίσκονται στο ταξίδι προς την ελευθερία τους.”


@